Funksons 2013

3.2.2014

No huhhuh!
Nyt kun istumme alas palauttaaksemme mieliimme 201NYT-hetkiämme, huomaamme kuinka tärkeäksi Funksons on muodostunut meille kaikille. Musiikki on viime vuosina muodostunut tiiviin yhteisömme jäsenille henkireiäksi. Viime vuoden mielenkiintoiset projektit olivat kokemuksia, jotka tekivät meistä entistäkin janoisempia vuodelle 2014.
Omistautuminen nousee teemaksi, jota työstövaiheessa ei tule ajatelleeksi. Tässä otteita ja kiitoksia vuoden takaisesta tähän päivään:

Vuosi 2013 alkoi mielenkiintoisen yhteistyön merkeissä, kun Luovi-ammattiopisto ja mainostoimisto Työmaa tilasivat meiltä funkia. Tämä projekti haastoi meidät pohtimaan teemoja Luovi-ammattiopiston sekä nuorten koulutuksen näkökulmasta. Pääsimme viettämään päivän Oulun MasterVox-studion löylyissä funkaten. Kappaleen äänitysten jälkeen ryhdyimme toteuttamaan musiikkivideota yhteistyössä Klaffi Tuotantojen kanssa:
http://www.youtube.com/watch?v=cYE7B1FyhnY

Maaliskuun ensimmäisenä päivänä koitti 201NYT-levyn julkaisu. Levyn taustalla häärivät tässä yhteydessä kiitoksensa ansaitsevat MediaCrocon Jaakko Alamikkelä ja miksauksesta vastannut Matias Kiiveri, joka työskenteli kanssamme myös biisien esityöstövaiheessa. Matiaksen kautta levymme siirtyi masteroitavaksi Pauli Saastamoiselle Finnvox-studioille.

Aloitimme keikkakesämme kevään lopulla kolmen päivän rundin muodossa. Kaiku Agencyn Ossian Marttalan junailema reissu sijoittui kesäiseen Perä-Pohjolaan, Tornio-Kemi -akselille.
Torniosta mieleemme jäi pysyvästi tuttavamme Luskun vieraanvaraisuus.

1 kuva

 

 

 

 

 

 

 

 

Jo helmikuussa 2011 Oulun Seurahuoneella nähty Jaakko Jauhiaisen luotsaaman Oulu All Star Big Bandin kanssa järjestetty SUPERBIITTII-show sai jatkoa Oulun Kaupungin Teatterin salissa, Lasten ja nuorten elokuvafestivaalien loppuhuipennuksessa Lontoolaisen monitoimimiehen The Leanon kanssa. Tutut Funksons kappaleet saivat uudet massiiviset sävyt, joita tulemme kokemaan vielä videon muodossa lähitulevaisuudessa.

2 kuva

Oulu All Star Big Band: SUPERBIITTII

3 kuva
Kesäfiilistämme siivitti myös Jukka Takalon Maakinen Martinniemi – kyläfestivaali meren rannalla

4 kuva

Tässä rumpalimme Niko Konttinen

Keskikesän Raahe Festivaaleilla backstagen kanssamme jakoi pitkää uraansa tunnelmoinut Frederik ja oudon Suomi-rockin jytänimi Risto (soolona).

Perinteeksi muodostunut Jumprun järjestämä Soul Kitchen -klubi antoi tänä kesänä urheilullisille funk-maratoonareille tilaisuuden ylittää ääretön 18 biisin setillä.

Seuraavaksi pakkasimme funkkimme ja suuntasimme legendaarisen 45-specialin kautta tien päälle kohti TomiRandomin järjestämää Seinäjoki Hip Hop-festivaalia. Seinäjoella paiskasimme kättä Haamun ja DJ Behan kanssa ja lähdimme yhteiselle keikalle Tampereen Vastavirta klubille. Tampereella meitä odotti bändillemme tärkeä henkilö, Joku Rotin skalpellin tarkka DJ Massimo, joka myös vieraili 201NYT-levyn tapaan illan keikallamme levareiden takana.

5 kuva
Kauneutemme Tanja Torvikoski Vastaparitanssin pyörteissä (Seinäjoki Hip Hop Festivaali)

6 kuva

Seinäjoki Hip Hop Festivaali

Loppukesästä jaoimme bäkkärin vaikuttavan reggae-suuruuden, jamaikalaisen Inner Circlen kanssa Juhani Oivon Rytmirannalla Qstockissa.

Päätimme kesän juhlavasti Suomen suvessa Lawatanssi Festivaaleilla yhdessä muiden suomiräpin vaikuttajien kanssa. Keikkaamme lämppäsi akustisesti Olli PA & Jesse Heikkinen duo.

7 kuva

Olli-PA vs. Stage diving 2-0

8 kuva

 

 

 

 

 

 

 

 

Syksyn piristyksestä saamme kiittää Jyväskylän Rentukkaa ja Ghetto Partyjen isäntää Markoa.

9 kuva

 

 

 

 

 

 

Ghetto Party Festöölin herrasmiesmäinen maku vei Maailman Matin kielen mennessään

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vaiherikkaan vuotemme päätimme yhdessä Lapin (oikolukijan huomio: lue Suomen) mukavimman baarinomistajan Ilkan isännöimässä Selvä Pyyssä Äkäslompolossa. Keikka oli Selvän Pyyn viisivuotissynttäreiden lisäksi juhlallinen myös yhtyeellemme, sillä se oli uuden basistimme Katariina Kuuren ensimmäinen yhtyeemme riveissä.

10 kuva

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hienon miehen ja vanhan basistimme Ville Varangan tilalle tullut Katariina Kuure tutustutti meidät keikkabussi Jalmariin, jonka mielestä Äkäslompolo tarvitsi vielä pari päivää Funksons orkesteria pitämään pakkasta loitolla Selvän Pyyn kodikkaissa puitteissa.

Levynjulkkariviikonlopun jälkitunnelmissa

4.3.2013

Ourraaaaid!

Levy on julkastu ja sitä on juhlittu Oulun Nelivitosessa ja Helsingin Café Mascotissa. Kaiken tämän härdellin jälkeen on kyllä hyvä fiilis! Nelivitska oli loppuunmyyty?! Café Mascotissa kahdensadan kävijän raja meni rikki, eli mesta oli käytännössä TÄYNNÄ. Hienoa, että myös Helsingissä otettiin meidät näin hyvin vastaan. :) Kaverit auttoivat lipunmyynnin, levyjen myymisen ja ikimuistoisten hetkien tallentamisen kanssa! Isot kiitokset teille kaikille!

Myös levymme kustantanut MediaCroco (Jaakko Alamikkelä) on nyt sisäänajettu tiimiin kameroineen päivineen ja tämä tulee varmasti näkymään. Kesää kohti mennään ja kaikenlaisia suuria suunnitelmia juonitaan…

Funksons kiittää <3 <3 ja toivottaa leppoisia kuunteluhetkiä levyn parissa!

201NYT KAUPOISSA

201NYT SPOTIFYSSÄ

/Riksa ja Tanja

viileitä linjoja -tour vol 3

17.6.2012

 

Voi koppelonpojat kuulkaas! Kunnon kiertue ei ole mitään ilman keikkabussin kosahtamista moottoritien varteen 120:n rajoitusalueella. Kuinka monta Funksonia tarvitaan korjaamaan rikkoutunut tuulilasinpyyhkimen moottori? Kahdeksan. Neljä nukkuu koko kolmen tunnin episodin ajan tietämättömänä tapahtuneesta  ja neljä yrittää selvittää moottorin mekaanisten laitteiden toimintaperiaatteita kaatosateessa.

Sitten pieni basistianekdootti. Ville sai tehtäväkseen viedä varoituskolmion kahdensadan metrin päähän autostamme. Kului minuutti, kului kaksi, kului kymmenen. Hereillä olleet Funksonit alkoivat huolestua pitkään poissaolleesta basistista ja kun yritimme tähyillä Villeä hänen katoamissuunnastaan, näkyi jossain kaukana horisontissa pienen pieni basistia muistuttava piste. Empiirinen havaintoaineistomme vahvistaa näinollen tiettyjä epäilyksiä basistimyyttien todenperäisyydestä.

Matkamme kuitenkin jatkuu kohti Seinäjokea. Kiitos Kanta-Hämeen Hinauspalvelun ja Mika Pudaksen! Loistavan palvelun ja toimivien tuulilasinpyyhkimien lisäksi saimme tältä Janakkalalaiselta flipperi- ja jukeboksiharrastajalta tuulilasiin sellaiset vettä hylkivät hifi-tökötit, ettei tuulilasinpyyhkimillä tee enää mitään.

Tällä reissulla kiitettävää riittää. Kiitokset eilisestä Helsingin Kuudennen linjan keikasta Kultabassokerholle ja loistavalle yleisölle! Aevan mahtavat bileet ja tupa täynnä. Pohjois- ja Etelä-Suomalaiset kulttuurierot eivät näkyneet, vaan yleisön ja lavan välillä vallitsi saumaton yhteisymmärrys.

Hämeenlinna, sinäkin olit meille niin hyvä! Emme unohda sinuakaan koskaan. Suistoklubin helkkarin ammattitaitoinen äänentoistoporukka loihti pienelle, mutta sitäkin innokkaammalle yleisölle loistavan live-elämyksen.

Lasse & Tanja/ Funksons

Mekaanikon huvittunut kommentti keikkabussista: “Ette te kyl mikään KISSI oo, vittu mikä romu!”

Videoterveiset: Funksons hädässä on tour

viileitä linjoja -tour vol 2

15.6.2012

Jyväskylä oli Funksoneille Jyväshyvä. Uskallettakoon sanoa, että Jyväskylän Ilokiven veto oli yksi yhtyeemme parhaimmista keikoista. Yhtään yleisön henkisiä lahjoja aliarvioimatta todettakoon, että meininki oli osittain miltei eläimellinen, eikä suosionosoitustenkaan perusteella voinut aina päätellä koostuiko yleisö ihmisistä vai muista kädellisistä.

Seuraavana päivänä Tampereella pohdittiin, kuinka monta Funksonia tarvitaan äänentoistokaluston pystyttämiseen. Kahden huonosti nukutun yön jälkeen soundcheck muistutti Dawn of the deadin ja Hellraiserin yhteistä jälkikasvua. Itse gay’ki gayk kuitenkin muistutti, että “kiva, koska musa”.

Matka jatkuu kohti Hämeenlinnan deltaa ja turvallisuustietoinen kosketinsoittaja on köyttänyt itsensä turvavyöpaikalle Funksonien matkatessa kohti tulevia haasteita.

Jesse sepitti aiheesta haikun:

Turvavyö kiinni
kosketinsoittajalla
kuolemanpelko

Viileitä linjoja -tour ei kotiudu koskaan!

– Tanja, Lasse ja Jesse/ Fun-ksons

Viileitä linjoja -tour vol 1

13.6.2012

Lapsivesipyssyn hajuista päivää kaikille!

Toinen päivä kiertueella. Tilanne kärjistyy.

Säilykkeet on syöty loppuun. Joku jemmailee viimeistä nötköttipurkkia. Kuski on alkanut puhua tuntemattomia heimokieliä. Tanja ei anna poikien kuunnella Junnun pornolauluja. Masa pyydystää laktoosittoman ravinnon puutteessa ympärillään lenteleviä sääskiä välttääkseen ketoosin.

Onneksi… Syväkurkut kertovat, että Jyväkylän bäkkärillä on suihku, sillä Raahen Ruiskuhuoneen patiokeikka tarjosi hyvät lämmöt kiertueen alkuun. Tunnelma Raahen keikalla oli ilta-aurinkoinen ja luonnon oma valomies hoiti hommansa ilmaiseksi ja parhaimmalla mahdollisella osaamisellaan. Roudauksen jälkeen trangia kävi kuumana ja uudeksi ROCK-trendiksi muodostui “TV-hotellihuoneen-ikkunasta-ulos” sijaan “älypuhelin-teltan-ovesta-parkkipaikalle”.

Tuleva keikkapaikkamme Jyväskylässä siintää mielissämme kauniina ja virkistävänä keitaana ja tunnelma keikkabussissa on korkealla kuin sosialidemokraattisessa lastentarhassa karkkipäivänä. Jihuu nyt mennään vinhaa vauhtia!

– Lasse ja Niko/Fun-ksons

Videoterveiset

Rössypotut (Rotin tapaan)

4.6.2012

Kuudelta ylös seiskalta asiaa…
Kun kaikki kahdeksan kokkia saapuvat ajoissa paikalle on aika ensitöikseen
kuoria potut. Veden lämmetessä padassa työyhteisön voinnin kannalta on tärkeä
muistaa lakisääteiset tupakin mittaiset tauot, jotta voidaan jatkaa oikeita
töitä.

Dyykatut porkkanat ja sipulit tuovat tutun grooven soppaan.
Pienen säätämisen jälkeen hyvät rössyt eli veripalttu löytyi Oulun
kauppahallista, josta kokit saivat vihiä kääntyessään ex-soppamestarin puoleen.
Rössyt pilkotaan kuutioiksi ja nakataan pataan.
Veripaltun lisäksi sekaan lisätään lihaa, kuten kylkisiivuja,kastikelihaa tai
pekonia (makkarakin käy). Yhteistuumin kokit päätyvät laittamaan siivut kaikkia
lihoja tyydyttääkseen jokaisen makumieltymyksiä.

Kokkihommista miksaajaksi (sekoittaja) siirtynyt “Ise” kutsutaan hämmentämään
pataa päätä puistellen. Reseptistä, sekä loppusilauksesta vastaa
makuhermojen ammattilainen “KeyVery” ja Rössypotut ovat valmiit tarjoiltavaksi.

Joku Roti a la carte al dente tarjoillaan lämpimänä rieskan kera ja pistetään
kylkeen vielä puolikas maito.

Huomautus. Oululaisesta makutottumuksesta huolimatta tähän ruokaan ei
perinteisesti lisätä majoneesia.

Kuuntele!

 


Keikat